"For her own breakfast she´ll project a scheme, Nor take her tea without a stratagem" Edward Young (1683-1765), Love of Fame, Satire 1

Tuesday, February 9, 2010

Teehuonesimulaatiot eri teemoin


Tee ja taiteet kuuluvat yhteen, ja teehuoneissa on perinteisesti keskusteltu ajankohtaisista yhteiskunnallisista aiheista.Tee luo yhteisöllisyyttä, luo kohtaamisia. Kohtaamisten myötä ymmärrämme ympäröivän maailmamme monimuotoisuutta syvemmin. "Freedom from Fear- also in Helsinki!"
Nostaisin alla olevan teeman esiin:

Workshopit ja keskusteluhetket 

-Globaalin liikkuvuuden moninaisuuden avaaminen suomalaisten maailmalla matkanneiden lasten näkökulmasta.  
Viitekehyksenäni on Ajatuspaja e2:n ja Demos Helsingin viime syksynä julkaisema "Samoilla Lauteilla"-raportti, jonka punaisena lankana on juuri lapsuuden teema globaaliin likkuvuuteen liittyen.
Ajatushautomot Demos Helsinki ja Ajatuspaja e2 ehdottavat tänään julkaistavassa Samoilla lauteilla 2030 -puheenvuorossaan, että perhe nostetaan maahanmuuttopolitiikan perusyksiköksi. Suurin osa ihmisistä muuttaa maasta toiseen perheensä mukana tai perheen vuoksi. Suomen maahanmuuttopolitiikassa on uskallettava suosia lapsiperheitä ja tarkasteltava yksilöä aina osana lähipiiriään. Keskeisissä lainsäädäntöprosesseissa tulee arvioida vaikutukset lapsuuteen. "Lapset ja koulut ovat tehokkain silta myös vanhempien välille", puheenvuorossa korostetaan.

Lähde(jossa myös raportti elektronisessa muodossaan): 


No comments:

Post a Comment