"For her own breakfast she´ll project a scheme, Nor take her tea without a stratagem" Edward Young (1683-1765), Love of Fame, Satire 1

Tuesday, February 2, 2010

Ruusun terälehtiä

www.teekauppa.fi
photo by: Victoria Spiridonova


Ruusun terälehtiä ja oolong teetä
(Rose Oolong Tee)


Tämä tee toi aluksi mieleeni taiwanilaisen "Rose House" teehuoneen. Tteehuone oli aina täynnä ruusun tuoksua; huumaava tuoksu oli peräisin aidoista leikko kukista. Visiitti oli aina elämyksellinen. Ja niin oli myös tämä tee. 

Minulla ei ole muistikuvaa siitä että olisin aikaisemmin juonut oolong teetä johon on sekoitettu ruusunterälehtiä. Olen juonut laadukasta mustaa teetä, johon olin itse lisännyt ruusun terälehtiä, ja kieltämättä yllätyin aluksi tästä yhdstelmästä: oolong teenä oli käytetty tian guan yin- teetä jolla on jännä ominaismaku. Mitähän tapahtuu kun tian guan yin- oolong teehen lisätään ruusunterälehtiä? Maku oli kevyt ja sointuva, ruusun terälehtien makua korostava. Aito ruusuinen elämys!  

Tähän teehen oli oivallista käyttää Rose-teesettiä. Valokuvaaja ystäväni tallensi tähän teehetkeen liittyvän tunnelmallisen kauneuden mielestäni upeasti. Sellaisenaan tämä tee sopiikin parhaiten askeettisen romanttisiin tunnelmiin.

Minulle ruusun terälehdet kuvastavat voittokkuutta ja juhlaa. Näin ollen olisi mielenkiintoista tulevaisuudessa kokeilla, miten tämä tee soveltuu erilaisten juhlahetkiin yhdistettävien kakkujen kanssa: juustokakku, marenkikakku, moussekakku ... Suosittelen kokeilemaan seuraavan juhlahetken tullen! 

Päivi Kuusela

No comments:

Post a Comment