Pieni Teekoulu- `Luxusteetä arjen keskellä´
Teenystävien vuosikokous 23.3.2011
Teetä hauduttelemassa: `Teen tutkimusmatkailija´ Päivi Kuusela
Tee: Taiwanilainen Li-vuoren kevyesti hapetettu oolong tee (korkeiden vuorten tee)
Haudutusmenetelmä: Taiwanilainen tilanteeseen sovellettu perinteinen haudutusmenetelmä
Tarvitsemasi välttämättömät tarvikkeet ja välineet
-lasittamaton punasavipannu ja keraamiset pikkuteekupit (saatavilla Helsingistä)
-syvä tarjotin tai vedenkestävä teetarjotin
-vedenkeitin
-kulho ylimääräiselle vedelle ja käytetyille teenlehdille
-laadukas irtotee, kokolehtinen (kevyesti hapetettu oolong tee)
Extra-välineet
-vesipiste ja vesikannu (spriikeitin)
-teelusikka, teepiikki, teepihdit
-teemeri (kermakon näköinen astia) ja sihti
-veden lämpötilan mittari
Vaiheet:
1) Teepannu (ja kupit) lämmitetään
2) Teelehdet puhdistetaan (hieman avautuvat samalla)
3) Ensimmäinen haudutus noin minuutti (veden lämpötila n. 95 c)
4) Toinen haudutus minuutti + 20/30 sekuntia
Hyvä muistaa:
-Teepannua valellaan vedellä, jotta pannun sisä-, ja ulkolämpötilat olisivat samoja
-Tee kaadetaan joko teemereen(kermakon näköinen astia) tai yhtäjaksoisella liikkeellä teekuppeihin, jotta jokaiseen teekuppiin tulisi samanasteinen-, makuinen haudutus.
-Yleensä teetä haudutetaan yixing-pannuissa maksimissaan noin neljälle kerrallaan. Tämä toteutus on sen koulutuksellisesta näkökulmasta johtuen kokeilevaa taidetta.